twijfel over werk, relatie, opleiding

Van dit woord word ik onzeker

43 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Het woord twijfel betekent: onzeker gevoel over wat je moet doen of denken.

Elke dag maken we keuzes. Vaak denken we er niet lang over na: doe ik een broek aan of een rok? Neem ik de auto of de fiets? Maar er zijn ook keuzes die gevolgen hebben. En dat zorgt voor de twijfel. Je weet als ik daarvoor kies, heeft dat gevolgen voor dat of die persoon of personen. En dat kan ons lange tijd weerhouden om daadwerkelijk een keuze te maken. Twijfel begint altijd met een ontevreden gevoel over iets. Ergens klopt er iets niet, maar in eerste instantie kun je daar de vinger niet opleggen. Het voelt ‘gewoon’ niet prettig aan. Als voorbeeld kun je je werk nemen: Stel dat je voelt dat je met steeds meer tegenzin naar je werk gaat. Je weet niet precies waarom, maar iets in jou zet de rem erop. Je komt steeds minder vrolijk thuis, staat ‘s morgens minder vrolijk op, bent sneller geprikkeld, merkt dat je aan het klagen bent tegen je partner en je geeft de schuld aan het werk. Maar je bent afhankelijk van je werk, dus druk je dat ontevreden gevoel weg en je doet wat je altijd doet braaf elke dag weer. Toch komt dat gevoel steeds weer oppoppen. Je begint te twijfelen. Je vraagt je af: moet ik hier weg? Zal ik wat anders gaan zoeken? Maar van dat gevoel krijg je het benauwd. Want wat dan? Je sust het voor jezelf door tegen jezelf te zeggen: Maar ik heb best leuke collega’s, ik verdien niet slecht en ach, de dag is ook wel zo voorbij. Maar je raakt er ook een beetje van in de war. Wat moet ik nu; blijven of gaan? Toch maak je geen stappen. Je blijft in het midden van de twijfel staan. En dat gaat je steeds meer energie kosten. Wat weer weerslag heeft op je gemoedsrust, je gezin, je slaap, et cetera.

Wat ik doe binnen mijn sessies is ervoor zorgen dat je een nieuw perspectief gaat zien. Dit door eerst te beginnen met aandacht voor de twijfel; waar gaat dit over? Alle ruimte geven voor je verhaal, je helpen bij je gedachten te ordenen, díe vragen stellen die jou helderheid gaan geven. En dan blijkt dat die twijfel er niet voor niets is geweest. Het is er namelijk vóór jou. Dat is een gek idee he?

Kun je je voorstellen dat wanneer je het helder hebt vanuit rust en met het inzicht wat je hebt gekregen heel goed weet wat je wilt en niet meer wilt? En dat je dan prima de voor jou passende keuze kunt maken? En dat dat misschien wel helemaal niet met je werk te maken blijkt te hebben….

Of dit nu gaat bij twijfel over je werk, relaties of opleidingen; het serieus nemen door de tijd en aandacht aan te besteden, gaat je weer helderheid opleveren.

Nou, twijfelkont, waar wacht je nog op? 🙂 Boek nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten door mij een mailtje te sturen: info@maaikeboersma.nl

maaike boersma

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *