Op je tenen lopen

Die twijfel laat me op m’n tenen lopen

24 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Vertel. Hoe lang loop je al op tenen?

Want natuurlijk loop je op je tenen wanneer je twijfelt aan je relatie, huwelijk, werk of opleiding. Jij voelt namelijk dat je niet meer oké bent met waar je in zit of mee bezig bent, maar hebt dit nog niet gedeeld met de ander (je man, vrouw, werkgever, leraar, ouders). Omdat de twijfel je een vervelend en onrustig gevoel geeft, probeer je dit op allerlei manieren te verbloemen. Je doet bijvoorbeeld extra aardig, doet extra je best of gaat juist steeds meer uit contact. Je vermijdt degene die het eigenlijk hoort te weten wat er in je omgaat.

Eigenlijk ben je bang voor de afwijzing. Want als jij je twijfel uitspreekt, dan moet je daar ook iets mee. En je weet nog niet wat de reactie van de ander zal zijn. Het kunnen lastige gesprekken opleveren, discussies, tranen, boosheid en ook angst. Angst dat de ander zegt: ‘Wil je dan niet meer verder met mij?’ ‘Wat wil je dan?’ ‘En de kinderen dan?’ Of wanneer je twijfelt over je werk: ‘Wat wil je dan doen voor werk?’ ‘En de hypotheek dan?’ ‘Als jouw loon wegvalt dan… ‘ Of wanneer je twijfelt aan de opleiding waar je mee bezig bent: ‘Alweer stoppen met de opleiding?’ ‘Weet je nu nog niet wat je wilt?’ ‘Je maakt ook nooit iets af!’ En de mogelijkheid dat je die vragen op je bordje krijgt is doodeng, want dan moet je daar ook weer wat mee. En je weet nog helemaal niet wat je écht wilt. Maar je gedachten en je gevoel gaan alle kanten op en dat veroorzaakt chaos.

En toch is die twijfel er niet voor niets. Sterker nog: het is er vóór jou. Het is een uitnodiging om een laagje dieper te kijken. Want iets in jou vraagt om aandacht. Iets in jou wil dat je jezelf serieus gaat nemen. Wil jou op de voor jou goede weg zetten. En ergens weet je dat wel. Je weet alleen niet hoe.

Het niet weten en het niet kunnen overzien van de eventuele consequenties van jouw besluit, zorgen ervoor dat je blijft zitten op de plek die waar je nu zit. Dag in, dag uit. En zo kabbelt jouw leven voorbij en besta je meer dan je werkelijk leeft. Herkenbaar?

Wat als je de twijfel eens onder de loep gaat nemen? Wat als je er eens nieuwsgierig naar gaat worden in plaats van het gevoel weg te drukken? Waar komt ie vandaan en wat wil die jou eigenlijk echt vertellen?

Ik kijk graag met je mee en zorg ervoor dat het helder voor je wordt. Dat het rustig wordt in je hoofd en hart en je vandaaruit prima keuzes kunt maken die kloppen voor jou.

Laten we vrijblijvend kennis maken. Ik maak 20 minuten voor je vrij.

info@maaikeboersma.nl / whatsapp: 0624739566

Groet, Maaike

Ps: de uitdrukking op je tenen lopen en iets onder de loep nemen komen ook voor in mijn e-book: Reis door het spreekwoordelijk lichaam. Net als meer dan 80 andere spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen die met het lijf te maken hebben. Want het lijf spreekt altijd de waarheid! Nieuwsgierig? Bestel het hier: EBOOK

maaike boersma

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *