Veel spreekwoorden, gezegdes of uitdrukkingen zijn ook gekoppeld aan onze organen. Bijvoorbeeld de lever, longen, gal, nieren en maag. Qua eten hebben onze organen het regelmatig te verduren. Maar ook spreekwoordelijk wordt er nogal wat weggeslikt richting de organen.
Iets op je lever hebben bijvoorbeeld; iets willen uiten wat je dwars zit en gezegd moet worden. Of, dat ligt mij als een steen op mijn maag; dat is een groot probleem waar ik geen oplossing voor weet. Met hart en nieren; volledig. En wat dacht je van: je gal spuwen; alle lelijke dingen zeggen die in je opkomen (Maar wat we vooral in gedachte doen).
Ik geloof dat het lichaam een groot zelf genezend vermogen heeft, en dat het uiten van gevoelens zoals boosheid, verdriet, frustraties, schaamte, et cetera, ook een helende werking heeft op je algehele gesteldheid. Als je dingen opkropt zet het zich vast in het lijf. Dat geeft een “unheimisch” gevoel.
Wat zou er gebeuren wanneer je je gevoelens wel toe zou laten en er bij stil zou staan wat er speelt in je lijf? Daar kom ik in mijn e-book: Reis door het spreekwoordelijk lichaam op terug.
Dit e-book van ruim 45 pagina’s is geschreven door Maaike Boersma en is hier te downloaden via mijn site. Daarin neem ik je mee op wandelreis door je eigen lichaam van top tot teen en ontdek je hoe je ook kunt kijken naar de betekenis van meer dan 80! uitdrukkingen, gezegden en spreekwoorden die voorbij komen.
De hoofdstukken lezen makkelijk weg en bij het lezen zal er zeker een lach op je gezicht verschijnen en wellicht ook een traan. Daarnaast ga je aan de slag met reflectievragen. Er is ruimte voor ontspanning door middel van ontspanningsoefeningen. Het e-book wordt op een prachtige manier vorm gegeven door mooie beelden en inspirerende quotes. Na het lezen zul je met een vernieuwde en wellicht met een meer liefdevoller blik naar jezelf en je lijf kijken. Reis je mee?
De volgende stop van de reis door het spreekwoordelijk lichaam lees je hier